Stage en BBL

In de kinderopvang bij SKO in Oegstgeest

Werken aan je ontwikkeling bij SKO

SKO is ambitieus, net als jij. Wij zoeken talenten die de wereld willen verbeteren, impact willen maken en de beste in hun vak willen worden. Ben jij op zoek naar een leuke stageplaats of BBL-plek of ben je net afgestudeerd als pedagogisch medewerker niveau 3? Dan kunnen wij jou een mooie plek bieden om te groeien, jezelf te ontwikkelen en veel te leren. Je komt werken in een warme en vertrouwde omgeving waar wij jou goed begeleiden en helpen. Bij ons vind je een mooie balans tussen voldoende uitdaging en goede ondersteuning. We laten je kennismaken met alle onderdelen van de loopbaan als pm’er bij SKO. Hierdoor maak jij een vliegende start met jouw carrière in de kinderopvang. Wij zijn groot genoeg om jou voldoende kennis en ervaring te kunnen bieden en klein genoeg om jou persoonlijk te kunnen begeleiden bij jouw stage of eerste baan in de kinderopvang.

Debby vertelt over haar ervaringen bij SKO

BOL stage (combinatie school en werken)

Je zoekt een leuke stageplaats waar je kennis kunt maken met alle opvangvormen. Waar je het vak van pm’er kunt leren en jezelf kunt ontwikkelen tot echte professional? Wij werken veel samen met mboRijnland en ook andere opleidingsinstituten zijn bij ons welkom. Wij hebben plaats voor 1e, 2e en 3e jaars BOL stagiaires. Je kunt bij ons alle opleidingsjaren een andere stageplek krijgen, waardoor je zo kennis maakt en ervaring opdoet in alle vormen van opvang (bekijk hier onze locaties). Zo kom je er ook achter wat je echt leuk vind. Naast je stage kun je bij ons vanaf het 2e jaar in de vakanties en/of op vrije dagen werken op je stageplek. Zo ontvang je naast een mooie stagevergoeding ook nog eens extra salaris.

BBL stage (traject werken en leren tegelijk)

Je wilt graag direct aan de slag en je houd van de combinatie van werken en leren tegelijk. Dat is wat het beste bij jou past! Of je werkt in een andere sector en je wilt graag de overstap maken naar het werken in de kinderopvang. Met een BBL traject kun je direct aan de slag. Je ontvangt een salaris en je volgt tegelijkertijd de opleiding bij SKO om te kunnen werken in de kinderopvang. Je gaat een halve tot een hele dag naar school en daarnaast werk je een aantal dagen op de groep. Er is van alles mogelijk bij verschillende opleidingsinstituten of gewoon in onze eigen SKO klas. Binnen 1 á 1,5 jaar behaal jij bij ons je diploma en je opleiding wordt door ons betaald. Uiteraard ben je verzekerd van een baan bij SKO!

Vanaf februari 2022 starten wij met een eigen SKO-opleiding (i.s.m. mboRijnland) op één van onze locaties in Oegstgeest.
Check hier de vacature

Om- of bijscholing naar pedagogisch medewerker niveau 4

Heb jij de ambitie om je verder te ontwikkelen naar gespecialiseerd pedagogisch medewerker mbo niveau 4 (of 5)? Je blijft werkzaam binnen je eigen locatie en volgt daarnaast een verdiepende opleiding samen met andere collega’s op locatie bij SKO. Zo kun je jezelf professioneel blijven ontwikkelen in je vak! Uiteraard betalen wij je volledige opleiding.

Begeleiding bij je stage en opleiding

De begeleiding van jouw ontwikkeling is bij SKO in goede handen. Je wordt begeleid door een vaste praktijkopleider én een werkbegeleider op de groep waar je stage loopt of werkt. Wij werken daarnaast op alle locaties met een pedagogisch coach die medewerkers ondersteunt en coacht bij de ontwikkeling in het pedagogisch handelen met kinderen op de groep. Je kunt hier ook alle vragen en ondersteuning krijgen die je nodig hebt. Ook maak je in je opleiding kennis met Video Interactie Begeleiding (VIB). Een waardevol instrument wat je inzicht geeft in jouw manier van interactie met kinderen op de groep.

SKO academie

We zijn een lerende organisatie en vinden het belangrijk om met en van elkaar te leren. Dit doen we in onze eigen academie. Hier kun je opleidingen, trainingen, workshops, inspiratiesessies volgen op het gebied van pedagogiek en persoonlijke ontwikkeling, want dat vinden wij net zo belangrijk. Een deel van deze opleidingen wordt gegeven door onze eigen medewerkers en professionals en daar zijn we trots op. Zij weten immers het beste hoe het werkt bij SKO. Vind je het zelf ook leuk om trainingen of workshops te geven? Bij ons krijg je alle ruimte! Een greep uit ons aanbod:

Erkend stagebedrijf

Al onze vestigingen zijn een door SBB (kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport) erkend stagebedrijf voor de opleidingen:

 • Pedagogisch medewerker kinderopvang (25486) (niveau 3)
 • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (25484) (niveau 4)
 • Sport en Bewegen
 • Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)
 • Sociaal werker (niveau 4)

We hebben jaarlijks een aantal plekken beschikbaar voor hbo-studenten die een opleiding volgen op het gebied van Pedagogiek of Social Work. Ook studenten van andere opleidingsrichtingen zijn bij ons welkom om de mogelijkheden van een stageplaats te onderzoeken.

Wat bieden wij jou

Wanneer je bij ons stage gaat lopen, hebben wij jou natuurlijk ook wat te bieden:

 • Bij een BOL stage een stagevergoeding tussen de € 80,- en € 240,- per maand (afhankelijk van opleiding en het aantal dagen);
 • Bij een BBL stage ontvang je in plaats van een stagevergoeding direct een mooi startsalaris van € 2.026,- bij een contract van 36 uur per week. Je salaris is natuurlijk wel afhankelijk van het aantal dagen dat je kunt en wilt werken naast je opleiding. Je startsalaris wordt gedurende je opleiding jaarlijks verhoogd;
 • Vergoeding van € 17,50 per maand voor je sportabonnement en een vergoeding voor je reiskosten;
 • Deelname aan workshops en trainingen in onze eigen SKO academie;
 • Gezellige SKO borrels en leuke activiteiten en uitjes;
 • Persoonlijke begeleiding door een individuele praktijkopleider en werkbegeleider;
 • Een mooie bijbaan tijdens jouw opleiding in vakanties en/of vrije dagen op je eigen stagelocatie;
 • Gegarandeerd een mooi contract bij het afronden van je opleiding!

Neem direct contact op met Inge van Delft 06-13673149 of Wanda Donker 06-41358950 voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een kop koffie. Een appje sturen mag natuurlijk ook.

De cultuur en sfeer van SKO proeven? Bekijk onze socials.