Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SKO start speelgroep Bloom in Oegstgeest

Speelgroep Bloom

Speelgroep Bloom – een mooie samenwerking in Oegstgeest

SKO is in april 2022 samen met de gemeente Oegstgeest speelgroep Bloom gestart in het Hoefijzergebouw. Bloom is een speelgroep voor anderstalige peuters, zodat zij straks zo makkelijk mogelijk kunnen instromen in een kleuterklas. De peuters en hun ouders zijn statushouders (mensen die een vergunning hebben gekregen om in Nederland te blijven). In afwachting van een huis in Oegstgeest of een van de omliggende gemeenten, wonen zij tijdelijk in het Hoefijzergebouw.

“Deze speelgroep geeft de kinderen drie ochtenden per week de mogelijkheid om vast aan het Nederlands te wennen en spelenderwijs te leren hoe naar school gaan eruit ziet in Nederland”, vertelt Jan Nieuwenhuis, wethouder onderwijs van de gemeente Oegstgeest. “Hoe eerder kinderen met een andere achtergrond kunnen meedraaien in het Nederlandse leven, hoe beter hun kansen voor de toekomst.”

Shirley de Voer, manager pedagogiek bij SKO vult aan: “Bij SKO werken we echt vanuit ons hart voor de kinderen. In de samenwerking met de gemeente merk ik dat we elkaar altijd weer kunnen vinden op dat punt en daar word ik blij van. De speelgroep is een mooi voorbeeld van wat we dan voor elkaar krijgen.”

Speelgroep Bloom

Medewerkers van de speelgroep Ivanka en Chantal zijn enthousiast: “Wat een bijzondere ervaring. De kinderen komen binnen met een glimlach, terwijl ze zich niet verstaanbaar kunnen maken. Met handen en voetenwerk komen wij een heel eind. Spelenderwijs bieden wij de Nederlandse taal aan. Ook trekken wij er met de bakfiets op uit en laten we ze meer van de omgeving zien. Wij genieten ervan als ze aan het spelen zijn en even zorgeloos kind zijn.”