Ruilbeleid

SKO Ruilbeleid per 1 januari 2023

Het kan voorkomen dat je kind niet aanwezig is op een vaste opvangdag. Deze dag kun je proberen te ruilen met een andere dag. Daarbij is het goed om te weten dat ruilen geen recht is. We doen ons best om het ruilen van dagen mogelijk te maken, maar we kunnen niet garanderen dat dit ook lukt. Ruilaanvragen kunnen worden goedgekeurd als er voldoende medewerkers zijn en voldoende plaats is op de groep (zodanig dat het past binnen de wet- en regelgeving). Ruilen is in de huidige tijd nog steeds mogelijk, alleen minder vaak dan jij en wij graag zouden willen.

Bekijk hieronder in het schema hoe het ruilen en een extra dag aanvragen werkt. Onder het schema vind je alle ruilregels per opvangsoort en meer informatie over een afmelding.

Ruilbeleid SKO
  • Ruiltegoed voor een BSO-schoolmiddag kun je inzetten voor een andere BSO-schoolmiddag.
  • Ruiltegoed voor een BSO-vakantiedag kun je inzetten voor een extra BSO-vakantiedag of voor een BSO-schoolmiddag. Het tegoed is daarmee verbruikt.
  • Dagen waarop de school gesloten is die buiten de geplande twaalf schoolvakantieweken vallen – zoals studiedagen – zijn uitgesloten van de ruilservice. Hiervoor kun je bij afzeggen geen ruiltegoed opbouwen. Ook kun je ruiltegoed niet inzetten op deze dagen. Wil je ook opvang op deze dagen? Kies dan voor het Zorgeloospakket of vraag een extra gefactureerde dag aan.
  • Ruiltegoed voor een hele opvangdag kun je inzetten voor een andere hele opvangdag. Het tegoed is daarmee verbruikt.
  • Ruiltegoed voor een halve opvangdag* kun je inzetten voor een andere halve opvangdag (alleen op woensdag en vrijdag). 
    * halve dagen zijn van toepassing op lopende contracten. 

Na afmelding is je ruiltegoed 90 dagen geldig.

Afmelding:

  • Bij een afmelding gaan wij ervanuit dat je kind niet komt. Wil je toch gebruikmaken van de opvang? Neem dan contact op met de locatiecoördinator om te kijken of dat mogelijk is.
  • Een aangevraagde ruildag of extra dag kun je tot drie werkdagen van tevoren afmelden. Als je later afmeldt, wordt deze van je ruiltegoed ingehouden of in rekening gebracht.

Vragen?

Neem voor vragen contact op met de pedagogisch medewerker van de groep van je kind.