Peuteropvang

Samen spelen met andere peuters in een vertrouwde, maar ook uitdagende omgeving, dat is onze peuteropvang. Wij vinden het erg belangrijk dat je kind het bij ons naar zijn zin heeft. Voelt je zoon zich op zijn gemak binnen de groep? Komt je dochter graag? Wij doen er alles aan om jouw kind een leuke tijd te geven.

Om een vertrouwensrelatie op te kunnen bouwen met je kind en met jou als ouder, hanteren wij een minimale afname van twee ochtenden peuteropvang. Door twee dagen naar de opvang te gaan, bieden we je kind de kans zich sociaal-emotioneel veilig te voelen en zich daardoor optimaal bij ons te kunnen ontwikkelen. 

Spelenderwijs leren

Bij onze peuteropvang verruimt je kind zijn belevingswereld. Samen spelen, rekening houden met anderen, taal beter begrijpen, woordenschat uitbreiden: spelenderwijs leert je kind heel veel bij ons. Onze leuke en leerzame activiteiten koppelen we altijd aan een bepaald thema. Zo bereiden we je kind voor op een goede start op de basisschool. Bij drie van onze kindercentra in Oegstgeest bieden wij peuteropvang aan:

  • Het DOK – peutergroep Kraaiennest
  • Uit&Thuis – peutergroep Guusje, Montessori peutergroep & Montessori Startgroep
  • Het Kindercircus – peutergroep Basje

Bekijk hier de locaties.

Ontdekken en ontwikkelen

Bij onze peuteropvang werken we met de erkende VE-methode Uk&Puk (Voorschoolse Educatie), waarmee we de ontwikkeling van je kind op verschillende terreinen stimuleren. Voorbereiden op de Montessorischool kan ook. In onze Montessori Peutergroep en in de Montessori Startgroep maakt je kind alvast kennis met deze vorm van onderwijs.

Professioneel, persoonlijk en betrokken

Al onze pedagogisch medewerkers zijn gekwalificeerd en professioneel. Zij doen hun werk met enthousiasme en met vakkennis, maar vooral met hart en ziel. Want we vinden het bijzonder om betrokken te zijn bij de groei van je kind.

Oriënteren basisschool

Als je peuter naar de peuteropvang gaat, lijkt de basisschool nog ver weg. Toch wil je je wellicht al oriënteren op een basisschool en eventuele voor- en buitenschoolse opvang. Meestal is er sprake van een wachtlijst en is op tijd oriënteren en aanmelden geen overbodige luxe. Lees hier meer over onze nauwe samenwerking met de basisscholen in Oegstgeest. Daarnaast vind je er een hand-out met handige tips/vragen die je kunnen helpen bij het kiezen van een basisschool.

Aanmelden bso

Je kunt je kind aanmelden voor de buitenschoolse opvang van SKO als je kind 2 jaar is. Aanmelden is gratis en vrijblijvend. Als je kind al naar onze dagopvang of peuteropvang gaat, is je kind niet automatisch ingeschreven voor de bso. Lees op onze website wat onze bso verder te bieden heeft.

SKO in 360 graden

Je bent natuurlijk reuze benieuwd waar je kind terecht komt als het bij één van onze locaties op de peuteropvang komt . Wij willen dit graag aan je vertellen én laten zien.