Waarom Stichting Kinderopvang Oegstgeest?

We willen dat kinderen en ouders zich thuis voelen bij ons. Wanneer kinderen zich kunnen ontspannen en zichzelf kunnen zijn (welbevinden) komt er ruimte om te gaan ontwikkelen. We bieden een omgeving waar kinderen een hoge betrokkenheid in spel kunnen vinden zodat zij hun eigen ik kunnen zijn en worden. SKO biedt groepsopvang. Dit past bij de natuurlijke, sociale aard van kinderen en bereidt hun voor op hun maatschappelijke rol. Samen met de andere kinderen en de medewerkers beleven kinderen bij ons grote en kleine avonturen. We willen dat een kind elke dag vol verhalen naar huis gaat!

Onze missie

Omdat wij willen dat ieder kind zich kan ontwikkelen tot een gelukkig mens in onze maatschappij, bieden wij een vertrouwde omgeving vol spel en ervaringen, waar je kunt zijn en worden wie je bent.

Dat doen wij in, met, door en voor de Oegstgeester gemeenschap: alle partijen die onderdeel uitmaken van het leven van een kind. En natuurlijk vooral de ouders.

Onze visie

In de constant veranderende maatschappij is SKO een belangrijke schakel in het leven van een opgroeiend kind. Wij vormen de verbinding:

  • Met het kind. Kinderen groeien van nature, en door te spelen en ervaren ontwikkelt ook ieder kind zijn of haar eigen ik;
  • Met de Oegstgeester gemeenschap. Ieder individu is onderdeel van de maatschappij. Daarom is het belangrijk om op duurzame wijze de verbinding op te zoeken in de eigen gemeenschap, waardoor opvang, opvoeding, onderwijs en vrijetijdsbesteding een samenhangend geheel vormen.
  • En met elkaar, de collega’s van SKO. Onze gedreven professionals die zich, net als onze kinderen, constant ontwikkelen, zorgen voor een vertrouwde omgeving vol warmte en oprechte aandacht.

Meer weten over onze ambities? In ons ambitieverhaal hebben wij dit uitgebreider beschreven.