Sanne Bakker Pedagogisch coach in Oegstgeest Midden; de Kindervlinder, Uit & Thuis & de Waaghals.

Wat is je leukste jeugdherinnering?

De vakanties met de vouwwagen op een camping in Hardenberg. In de zomer gingen we soms wel 5 weken. Jaren achter elkaar naar dezelfde camping. Nu bedenk ik mij wat eentonig misschien, maar als kind voelde het als thuiskomen en begon de vakantie als de slagboom omhoog ging. We waren alle dagen buiten en voor je idee was het altijd mooi weer. Op je blote voeten door het gras lopen, zwemmen in de regen, bingo in de kantine, spannende spooktochten met m’n vader en s ’avonds op de dijk naar de sterren kijken. Herinneringen die mij altijd bij blijven. Nu probeer ik dat gevoel van vrijheid, het genieten van kleine dingen mee te geven aan mijn eigen kinderen in het dagelijkse leven.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het ouderschap?

De balans vinden tussen kinderen eigen keuzes te laten maken en als ouder grenzen te bieden. Ik ben er groot voorstander van om kinderen te stimuleren eigen keuzes te maken, in oplossingen te denken en ze zelf ervaringen te laten opdoen. Dankzij mijn kennis en ervaring weet ik dat kinderen zelfvertrouwen opbouwen en hun intrinsieke motivatie wordt gestimuleerd door oprecht naar ze te luisteren. Terwijl ik als professional deze balans vaak goed weet te bepalen merk ik in de opvoeding van mijn eigen kinderen dat de emotionele binding met mijn kinderen de juiste balans nog wel eens in de weg staat. 

Wat typeert jou als pedagogisch coach?

Mijn jarenlange ervaring als pedagogisch medewerker op de groep zorgt er voor dat ik als coach gebruik kan maken van de theoretische kennis en dé ervaring. Dit maakt mij toegankelijk voor de collega ’s op de groep en zorgt ervoor dat ik snel kan schakelen naar dat wat er nodig is. Ik vind het belangrijk om binnen het team Oegstgeest Midden veel aandacht te besteden aan SAMEN en hierin aandacht te hebben voor elke pedagogisch medewerker, zodat zij zich goed voelen in een prettige werksfeer en daardoor een fijne en vertrouwde omgeving kunnen bieden aan kinderen.

Waarom werk je bij SKO?

Al sinds 2007 werk ik met heel veel plezier bij SKO. Elke locatie heeft zijn eigenheid, maar wel met allemaal liefdevolle en betrokken collega’s met één gezamenlijke passie; kinderen. De gedrevenheid waar ik mijn team elke dag mee aan de slag zie gaan, zorgt ervoor dat ik mijn werk met heel veel plezier doe!

Wat is jouw wens voor ieder kind?

Mijn wens is dat elk kind de vrijheid, de veiligheid en de liefde mag voelen om zo te zijn wie je bent en te doen wat je wilt.