Ik ben Tessa Zijlstra en sinds oktober 2023 pedagogisch coach voor SKO Nieuw-Rhijngeest.

Wat is jouw leukste jeugdherinnering?

Het altijd buiten zijn. We hadden vroeger een groot plein voor ons huis waar we van alles konden doen. Rolschaatsen, fietsen, voetballen, stoepranden, noem maar op. Achter het plein tussen de huizen door hadden we een slootje, veel bosjes om in te verstoppen en op onderzoek uit te gaan. Wat ik met vooral herinner is dat er heel veel andere kinderen in de buurt woonden, er was altijd wel iemand om mee op ontdekkingsreis te gaan.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het ouderschap?

Het vinden van een goede balans. Enerzijds mijn kinderen loslaten en anderzijds ze toch de nodige ondersteuning te bieden. Hierbij blijven kijken naar mijn eigen gedrag en wat daarvan het effect op de kinderen is. Ik blijf hier nog steeds in leren en ik vind dit proces ontzettend leuk. Ondanks dat ik soms zou willen dat ze voor altijd klein blijven, geniet ik van het feit dat ze het steeds meer sterke en krachtige individuen worden die ik los kan laten, om de wijde wereld in te trekken.

Wat typeert mij als pedagogisch coach?

Voor mij staat als coach, het kind centraal. Met elkaar kijken naar wat voor signalen het kind geeft en kijken naar de behoefte van het kind achter deze signalen. Ik vind het belangrijk om met een nieuwsgierige en open houding iedere dag weer de groep op te gaan en met elkaar in gesprek te blijven. Op deze manier kunnen we als team de beste ondersteuning en begeleiding bieden aan de alle kinderen op het kindercentrum, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Waarom werk in bij SKO?

Wat ik merk bij SKO is dat het kind ten alle tijden centraal staat. Het is een hele fijne organisatie die heel veel ervaren professionals in huis heeft die met elkaar iedere dag het beste pedagogisch klimaat willen neerzetten, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ben dankbaar onderdeel van dit team te zijn.

Wat is jouw wens voor ieder kind?

Mijn grootste wens voor ieder kind is dat ze gezien worden en dat ieder kind de ruimte krijgt om zich te kunnen ontwikkelen in zijn eigen tempo. Laat kinderen vooral lekker veel spelen!