Wat is je leukste jeugdherinnering?

De kerstdagen. Deze waren altijd zo gezellig. Lekker eten en onbeperkt snoepen! Met zijn allen thuis, we waren met zijn zevenen, dus normaal was er altijd wel iemand sporten of ergens spelen.  Met de kerstdagen waren we er allemaal. Elk jaar de Sound of Music kijken en griezelen bij Scrooge. Daar heb ik leuke herinneringen aan.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het ouderschap?

Echt kunnen loslaten. Hoewel mijn kinderen alweer 18 en 21 zijn blijft het toch soms wel lastig. Ik blijf toch altijd wel een beetje bezorgd. Zeker nu de oudste niet meer thuis woont en bij een studenten vereniging zit. De verhalen die ik soms van hem hoor zijn niet altijd goed voor mijn nachtrust haha! Gelukkig geloof ik ook dat het heel belangrijk is voor kinderen om hun eigen ervaringen op te doen en zo hun weg in het leven te vinden. Dat maakt dat ik van binnen soms loslaat stress heb maar dat er van buiten niets te zien is. Zo kunnen ze hun eigen pad bewandelen en ontdekken wie ze zijn.

Wat typeert jou als pedagogisch coach?

Ik heb geleerd dat de relatie met kleine en grote mensen zich verdiept wanneer ik goed kijk en luister, vooroordelen thuislaat en oprecht nieuwsgierig ben naar wat er achter het gedrag van een kind of groot mens schuilgaat zodat we in verbinding komen met elkaar. Ik geloof dat dit de voorwaarde om samen te kunnen bouwen.

Waarom werk je bij SKO

Tijdens de sollicitatieprocedure heb ik de SKO en de mensen leren kennen als een warme en enthousiaste organisatie en club mensen. Hoewel ik net begonnen ben zie ik dat nog steeds bij iedereen om mij heen! Vriendelijke en enthousiaste mensen die zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen.

Wat is jouw wens voor ieder kind?

Dat ieder kind liefdevolle en fantastische opvoeders heeft, die altijd hun best doen, zodat alle kinderen kunnen uitgroeien tot evenwichtige, positieve en gelukkige volwassenen