Ik ben Mieke van Vugt, ik ben getrouwd en heb 1 dochter Renée. Ik ben pedagogisch coach voor SKO Nieuw-Rhijngeest.

Wat is je leukste jeugdherinnering?

De lange zomervakanties in Zeeland, rennen door de duinen, spelen met vriendjes op het strand (het is ook niet voor niets dat ik als volwassene gekozen heb om dicht bij het strand in Noordwijk te gaan wonen ;-)).

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het ouderschap?

Mijn grootste uitdaging (wat ik tegelijkertijd ook erg leuk vind) in het ouderschap is dat opvoeden vraagt om ‘te kijken in de spiegel’. Welke invloed heeft mijn/ons gedrag op onze dochter en andersom en hoe ga ik daar mee om of stel ik het bij? 

Wat typeert jou als pedagogisch coach?

Ik denk het coachen zelf, ik heb een coaching achtergrond (o.a. mindfulness) en vind het belangrijk dat er voldoende ruimte en rust is voor persoonlijke en pedagogische bewustwording bij medewerkers, zodat zij deze ontwikkelingen ook weer terug kunnen brengen in hun handelingsvaardigheden naar de kinderen toe.

Waarom werk je bij SKO?

Ik vind de SKO een hele leuke organisatie om voor te werken, ik werk voor een fijn team met gemotiveerde, enthousiaste mensen. In de organisatie zelf zijn kansen om te ontwikkelen, om mee te denken en initiatief in te brengen in beleid en uitvoering.

Wat is jouw wens voor ieder kind?

Ik wens voor ieder kind dat hij/zij gezien wordt voor wie hij/zij is met veel liefde en bewuste aandacht om te kunnen groeien en ontwikkelen.