Ik ben Mieke Oranje en ik werk sinds 2016 als pedagogisch coach in Haaswijk-Morsebel. Onze locaties bevinden zich aan een park waar we graag buien spelen met de kinderen!

Mijn leukste jeugdherinnering is…

Het kamperen met mijn ouders en broer in de zomervakanties. Heerlijk de hele dag buiten zijn, het spelen met zand, water en nog beter; modder! In een tentje slapen, de geur van de vroege ochtend of juist de late avond. Het gevoel van een eindeloos lange zomer in de buitenlucht en achteraf gezien ook het ultieme kind-zijn. Hier is mijn liefde voor de natuur en buiten zijn aangewakkerd.

Mijn grootste uitdaging in het ouderschap is…

De balans tussen het respecteren van de autonomie van mijn kinderen en daarnaast mijn rol als moeder. Het blijven kijken naar wat mijn kinderen aangeven, wat zij nodig hebben, waar ik kan aansluiten op hun behoeften. Maar ook het bewust zijn van mijn handelen en opvoedvisie en welk effect dit op de kinderen heeft. Een prachtig proces om met elkaar door te mogen maken!

Wat mij typeert als pedagogisch coach is…

Dat ik werk vanuit mijn ervaring, gevoel en kennis. Deze combinatie is mijn grootste sturing. Ik vind het belangrijk om vanuit mijn ervaring als pedagogisch medewerker aan te sluiten bij de pedagogisch medewerkers en de kinderen. Vanuit mijn gevoel en kennis hoop ik mijn collega’s te inspireren om zich te ontwikkelen binnen het vak kinderopvang. Het werken vanuit de kindvisie en het pedagogisch beleid is hierbij een rode draad.

Ik werk bij SKO omdat ik…

In 2010 een nieuwe uitdaging zocht als pedagogisch medewerker. De organisatie, het pedagogisch beleid, de kindvisie en de sfeer spraken mij enorm aan. En met een warm welkom door mijn collega’s had ik een hele fijne start.
Daarnaast maken de doorgroeimogelijkheden SKO tot een aantrekkelijke organisatie. Ik ben trots dat ik als pedagogisch coach bij SKO werk!

Ik wens ieder kind toe dat…

Hij in een warme en veilige omgeving opgroeit en zich kan ontwikkelen. Ieder kind dat 1 van onze kindercentra bezoekt wens ik een fijne tijd bij ons. Vol nieuwe uitdagingen, mooie ervaringen en een fijne plek binnen zijn groep. Ik hoop dat wij met elkaar voor ieder kind een onvergetelijk onderdeel kunnen zijn van hun jeugd waar zij later met veel plezier op terug kunnen kijken!