Ik ben Marloes Arnoldus, pedagogisch coach op Kindercentrum het DOK.

Wat is je leukste jeugdherinnering?

Dan denk ik vooral aan het buitenspelen, waarbij ik samen met mijn zusje en vriendinnetjes de leukste verhalen verzon en op ontdekkingstocht ging door de wijk. Hele middagen waren we lekker in de weer met zand en blaadjes, maakten we hutten of speelden verstoppertje. Daarnaast waren de vakanties op de camping ook elk jaar een groot feest. Ik vind het nog steeds erg fijn om de natuur in te gaan, en hoop dit ook mee te geven aan mijn kinderen.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het ouderschap?

De grootste uitdaging, maar ook één van de mooiste dingen van het ouderschap, vind ik het leren loslaten. Dat begon al toen ik mijn baby’s naar de opvang bracht en ze niet meer de hele dag zelf kon verzorgen. Zodra ze groter worden en alles “zelluf” willen doen, kom je weer voor andere uitdagingen te staan. De kunst vind ik het om goed te kijken naar wat mijn kind aan kan en waar ik hem meer verantwoordelijkheid kan geven. Dat trotse koppie als hij dan zelf zijn boterham mag smeren of zijn kleren heeft aangetrokken, is dan goud waard. Ik zie hem dan letterlijk groeien en dat is toch wel heel mooi om te zien.

Wat typeert jou als pedagogisch coach?

Ik hoop een toegankelijke coach te zijn. Ik werk graag oplossingsgericht en met praktische handvatten voor de praktijk.

Waarom werk je bij SKO?

Wat ik heel mooi vind van SKO, is dat hier ruimte is voor de unieke ontwikkeling van elk kind, maar ook van de medewerkers. Het is bijzonder dat er zoveel aandacht is voor de pedagogiek en dat er echt gekeken wordt naar wat er nodig is voor iedereen om het beste uit zichzelf te kunnen halen.

Wat is jouw wens voor ieder kind?

Dat elk kind de ruimte en mogelijkheden krijgt om zich op een veilige en liefdevolle plek te ontwikkelen.