Pedagogisch coach bij Kindervlinder, Uit&Thuis en Guusje.

Wat is je leukste jeugdherinnering?

De zomers die eeuwig leken te duren. Na schooltijd op de fiets naar het openluchtzwembad en ’s avonds na het eten nog lekker buiten spelen. Maar vooral ook de kampeervakanties met het gezin. De auto tot de nok toe volgepakt. Wij mochten kiezen tussen de zee of de bergen en mijn ouders bepaalden de uiteindelijke bestemming. Dit ging altijd op de bonnefooi. Hier is waarschijnlijk ook mijn reislust ontstaan. Zodra ik mijn backpack van zolder haal, komt er een gevoel van vrijheid en avontuur in me op. Lekker op ontdekkingstocht en daar waar het goed voelt blijven plakken en genieten.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het ouderschap?

Loslaten. Als pedagoog heb je veel kennis over verschillende opvoedstijlen en –visies. Door jarenlange werkervaring in het onderwijs en de kinderopvang had ik een perfect plaatje in mijn hoofd van hoe ik het graag zou willen. Maar zoals elke ouder weet, gaat dat in de praktijk vaak toch net even anders. Mijn ouders en schoonouders bijvoorbeeld, hebben tijdens hun oppasdag hun eigen manieren. En dat is prima. Opa en oma weten wat wij belangrijk vinden in de opvoeding en vullen dit aan met hun eigen kijk op de wereld. En ook het kinderdagverblijf sluit goed aan op onze opvoeding. Mijn dochtertje speelt er met mooie uitdagende materialen en ze doen er veel leuke activiteiten. It takes a village to raise a child…

Wat typeert jou als pedagogisch coach?

Het zoveel mogelijk kijken naar de kwaliteiten van de kinderen en medewerkers en deze benutten. Mijn open en positieve instelling hierin. En het altijd blijven kijken met elkaar naar hoe het nóg beter kan.

Waarom werk je bij SKO?

Omdat SKO een kinderopvang is met ontzettend veel oog en ruimte voor de pedagogiek. Dat elke wijk een eigen pedagogisch coach heeft is uniek.  Op deze manier wordt er écht naar het belang van het kind, de groep en de medewerker gekeken.

Wat is jouw wens voor ieder kind?

Veilig kunnen opgroeien in een liefdevolle omgeving en de kans krijgen om alle talenten die het kind in zich heeft te ontwikkelen