Ik ben Evelien Walvaart en ik woon met mijn gezin in Oegstgeest. Ik werk met veel plezier sinds begin 2022 als pedagogisch coach in de wijk Poelgeest en Voscuyl.

Wat is je leukste jeugdherinnering?

Dat zijn er nogal wat ….samen met mijn broer op de achterbank naar Zuid-Frankrijk met een cassetterecorder tussen ons in, urenlang buiten spelen op het veldje achter ons huis met alle buurtkinderen waar we bramen zochten, hutten bouwden en in bomen klommen, na het avondeten muziek opzetten en dansen in de woonkamer, de toffe verjaardagspartijtjes die mijn ouders organiseerden als ik jarig was. 

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het ouderschap?

Ik vind het een kunst om samen met mijn man liefdevol en met bepaalde grenzen mijn kinderen toch hun eigen ervaringen te laten opdoen in het leven. Daarbij is het essentieel om te blijven kijken en luisteren naar wat er in de levens van mijn kinderen gebeurt. Ik vind het belangrijk om in de snelheid van de huidige maatschappij de rust en tijd te nemen om met elkaar in gesprek te blijven over wat we meemaken.

Wat typeert jou als pedagogisch coach?

Ik vind het belangrijk om vanuit betrouwbaarheid, duidelijkheid en zorgvuldigheid te werken. En niet te vergeten met een dosis enthousiasme en plezier. Vanuit mijn achtergrond als trainer en coach maak ik echt contact met de medewerkers en de kinderen en is het mijn streven om naar hen te kijken en te luisteren en hen de vraag te stellen: Heb je een vraag?

Waarom werk je bij SKO?

Ik ben twee jaar geleden begonnen bij de SKO als invalkracht, een fijne positie om de organisatie snel te leren kennen. Ben op veel verschillende locaties en groepen geweest en heb ontzettend veel plezier gemaakt. SKO ervaar ik als een prettige, transparante organisatie waar oog is voor de medewerkers, de kinderen en de ouders. Ik ben heel blij dat ik nu in de rol van pedagogisch coach een ondersteunende bijdrage kan leveren op de werkvloer.

Wat is jouw wens voor ieder kind?

Ik wens dat ieder kind in zijn eigen tempo en met behoud van autonomie mag groeien als mens.