Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kindercentrum de Toptieners

De Toptieners is speciaal bedoeld voor de oudste kinderen van de basisschool en de eerste groepen van de middelbare school. De Toptieners is een vervolg op de ‘gewone’ buitenschoolse opvang. De tieners krijgen alle aandacht die zij verdienen en leren tegelijkertijd op hun eigen benen te staan.

Bij ons komt je kind in een gezellige, huiselijke, niet-prestatiegerichte sfeer. Een aantal vaste pedagogisch medewerkers begeleiden je kind elke dag. In ‘het hok’ helpen zij bij het maken van huiswerk, hebben een luisterend oor en zijn betrokken bij je kind.

Openingstijden
De openingstijden van Toptieners zijn gelijk aan die van de buitenschoolse opvang. Bovendien houden wij rekening met de lesroosters van verschillende middelbare scholen. En wij vangen je kind ook op wanneer er op school lesuren vervallen.

Zelf fietsen
De meeste kinderen komen zelfstandig naar de Toptieners vanuit school. Wij maken daarover duidelijke afspraken. Is je kind daar nog niet aan toe? Met ‘begeleid fietsen’ kan je kind oefenen om straks zelfstandig te fietsen.

Activiteiten

Zelf het programma bepalen
Bij de Toptieners bepalen de tieners grotendeels zelf het programma. Zij ‘pimpen’ oude meubels, doen boodschappen, houden discussies met leeftijdsgenoten of kijken samen naar een “spannende” film.

8+ Werkgroep
De speciale 8+ Werkgroep organiseert leuke en uitdagende activiteiten waar ook de tieners aan meedoen, zoals een DJ-workshop, schaatsen, een uitstapje naar ’t strand of naar Naturalis.

Karaoke en computer
Wij hebben een playstation met verschillende games en een karaokeset voor een gekke middag. Je kind kan gebruik maken van een laptop om veilig op internet te surfen, spelletjes te spelen of om huiswerk te maken.

Spelletjes
Wij doen heel veel spelletjes, binnen en buiten. We spelen ‘Wie is de mol’?, ‘Levend Stratego’ en doen vaak het ruilspel. Binnen is er tijd voor een potje schaak of backgammon.

Blokhut
Met de kinderen van de Toptieners gaan wij in de vakanties naar de Blokhut op recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond.

Koken
In onze grote overzichtelijke keuken maken wij de heerlijkste gerechten; soep, cake, wraps, pannenkoeken, smoothies, appelmoes en nog veel meer lekkers. Ook komt het thema ‘de getsie groente’ regelmatig terug en dan worden er van de groentes die het minst lekker gevonden worden, de lekkerste gerechten gemaakt.

Vervoersservice
Gaat je kind op een bso-dag naar een sporttraining of hobby in Oegstgeest? Dan verzorgen wij – gratis – het vervoer. Dat scheelt een hoop gedoe. Onze eigen chauffeurs brengen en halen je kind met de SKO-bus naar hun voetbaltraining of zwemles. En na afloop terug naar het kindercentrum. Bekijk hier hoe je je kunt aanmelden.

Manager Kinderopvang

Petra Jonker

Contactgegevens

Landelijk Register Kinderopvang

Onze inspectierapporten van de GGD zijn terug te vinden op: Landelijk Register Kinderopvang. Het LRK-registratienummer van de Toptieners is: 105182199.