Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kindercentrum De Vrije Vogels

Ons kindercentrum de Vrije Vogels ligt centraal in de wijk Poelgeest. Samen met Openbare Basisschool de Vogels vormen we een Brede School. Met elkaar maken we dit tot een plek waar je kind graag komt om te leren, om te ontspannen en om mee te doen aan allerlei leuke activiteiten. De oudere kinderen hebben vlakbij een eigen plek in onze dependance: Het Clubhuis.

 

Activiteiten

Creatief en speels
Beneden in de hal is een grote speelkamer met keukentje, een winkel en een doos vol met verkleedkleren. En je kind kan hier heerlijk bouwen met blokken.

Boven is er een podium met tribune. Hier spelen de kinderen toneel. Hier is ook een bso-groep die gebruikt maakt van de speelhal. Deze sluit aan op het buitenspeelplein boven. We noemen dit ons privé terras met zandbak en speelhuis. Bij mooi weer maken de kinderen hier zandgrachten met water!

Blokhut
Met de oudere bso-kinderen gaan wij op naschoolse middagen en in de vakanties naar de Blokhut op recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond.

Naar buiten!
En natuurlijk gaan we veel naar buiten! Op het schoolplein kan je kind lekker rennen, fietsen en voetballen. Ook staan er verschillende speeltoestellen voor onze kinderen.

Tennisles
Samen met je vriendjes en vriendinnetje leren tennissen? Elke zomer zijn er tennislessen voor de bso-kinderen bij Tennisclub Unicum.

Zwemles
Als je kind 5 jaar of ouder is, kan je kind meezwemmen in de reguliere zwemlessen van zwembad Poelmeer. Wij brengen en halen je kind met onze SKO-bus van en naar de zwemles. Een pedagogisch medewerker begeleidt de kinderen tijdens de zwemles. De zwemlessen zijn op woensdagmiddag (diploma A) en donderdagmiddag (diploma B&C).

Vervoersservice

Gaat je kind op een bso-dag naar een sporttraining of hobby in Oegstgeest? Dan verzorgen wij – gratis – het vervoer. Dat scheelt een hoop gedoe. Onze eigen chauffeurs brengen en halen je kind met de SKO-bus naar hun voetbaltraining of zwemles. En na afloop terug naar het kindercentrum. Kijk hier hoe je je aan kunt melden.

Manager Kinderopvang

Suzanne den Hollander

Contactgegevens

Landelijk Register Kinderopvang

Onze inspectierapporten van de GGD zijn terug te vinden op: Landelijk Register Kinderopvang. Het LRK-registratienummer van De Vrije Vogels is: 184524441.