Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kindercentrum de Kindervlinder

Ons prachtige kindercentrum de Kindervlinder ligt in het hart van Oegstgeest. En daar zijn we trots op! Wij bieden hier een gezellige en vertrouwde, veilige en uitdagende dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Wij werken nauw samen met onze twee bso-locaties Uit&Thuis en de Waaghals. Als je kind straks 4 jaar wordt, is het maar een kleine stap naar de bso. Zo kunnen wij de doorgaande ontwikkeling van je kind blijven volgen en dat doen wij graag!

Groepen

Bij de Kindervlinder hebben we zes horizontale groepen: 2 babygroepen (3 mnd – 1,5 jaar) , 2 dreumesgroepen (1,5 – 3 jaar),  2 peutergroepen (3-4 jaar) en twee verticale groepen voor kinderen van de verschillende leeftijden (0-4 jaar). Als ouder kun je een voorkeur aangeven voor een horizontale of verticale groep. Wij proberen rekening te houden met je voorkeur, maar wij kunnen geen garantie geven. Elke groep heeft haar eigen vaste medewerkers.

Vroegservice om 7.00 uur

Soms heb je extra vroeg opvang nodig, of misschien wel iedere week! Bij de Kindervlinder kun je al om 7.00 uur terecht. Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Bij binnenkomst teken je voor een extra toeslag op je maandfactuur.

Gezonde warme maaltijd

Speciaal op onze locatie verzorgen wij tussen de middag een warme maaltijd op alle groepen. Zien eten, doet eten!

Activiteiten

Speelhoeken
Je kind kan bij ons heerlijk spelen in de grote speelhal. We hebben verschillende themahoeken, waaronder een toneelhoek, een bouwhoek en een lees- en spelletjeshoek. Op het podium vind je bijvoorbeeld een winkel, een bakker of misschien wel de pakjeskamer van Sinterklaas. Het podium past zich aan het spel van de kinderen aan. Verschillende verkleedspullen prikkelen hierbij de fantasiewereld van je kind.

Bewegen 
In de beweeghoek kan je kind oefenen met klimmen, klauteren, ballen gooien en springen. Samen met de pedagogisch medewerker worden er de eerste stapjes geprobeerd voor de spiegel met de ‘ballet bar’.

Atelier 
Voor creatieve activiteiten hebben we het atelier. Samen met de pedagogisch medewerkers kan je kind hier naar hartenlust mooie kunstwerken maken.

Buitenspelen
We spelen veel buiten! De grote buitentuin is gericht op ontdekken en uitdaging, voelen en ervaren. Liggen in het gras, klauteren op een boomstam en glijden van de glijbaan. En de waterpomp; lekker spelen met water en zand. We hebben ook een kruidentuin: wat groeit en bloeit er, en wat ruik en proef ik?

Manager Kinderopvang

Daniëlle Ligtvoet

Contactgegevens

Landelijk Register Kinderopvang

Onze inspectierapporten van de GGD zijn terug te vinden op: Landelijk Register Kinderopvang. Het LRK-registratienummer van de Kindervlinder is: 194991660