Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kinderen van kinderen

Kinderopvang generaties

“Al bijna 23 jaar werk ik bij SKO. In al die jaren heb ik heel wat kinderen voorbij zien komen, zowel in de dagopvang als bij de buitenschoolse opvang. Inmiddels zullen de eerste kinderen, die ik verzorgde, nu zelf tussen de 20 en 30 jaar zijn. De kinderen van de bso misschien zelfs al wat ouder. Soms vraag ik me af wat er van die kinderen is geworden. Misschien zijn ze zelf inmiddels al vader of moeder, wie zal het zeggen. Eigenlijk sta je daar niet zo bij stil. Jaar in jaar uit, komen en gaan er kinderen en natuurlijk worden die steeds groter en ouder.

Totdat ineens…

Een paar weken geleden kwam er een nieuw kindje bij ons op de groep, bij het Kindercircus. Een jongetje van nog geen 2 maanden oud. Niks bijzonders, zou je zeggen, totdat ik nog eens goed naar de naam van de moeder keek. Die kwam me wel heel bekend voor.

Toen de ouders voor een tweede keer op locatie kwamen, keek ik de moeder eens goed aan en wist ik het zeker. Dat meisje, dat ik jaren geleden, bij de bso had opgevangen, was geen meisje meer, maar een jonge vrouw, die net moeder was geworden. Wauw! In eerste instantie was het even slikken; word ik nu echt zo oud?! Maar tegelijk realiseerde ik me, hoe bijzonder dat eigenlijk is. Kinderen die ooit zijn opgevangen bij SKO, vertrouwen nu ook weer hun eigen kinderen aan ons toe. Verschillende generaties maken gebruik van dezelfde opvang, zo vertrouwd en zo veel te beleven! En daar mag ik al bijna 23 jaar onderdeel van zijn!”

Marjan Smit (pedagogisch medewerker SKO)

Duurzame relaties

SKO streeft naar duurzame relaties. Dat we langdurig samenwerken met scholen en verenigingen, dat onze collega’s graag bij ons blijven werken, maar ook dat kinderen van 0 tot 14 jaar bij ons kunnen blijven. En met succes. Er zijn zelfs meerdere SKO medewerkers die als kind al bij ons hebben gezeten. En moeders en hun dochters die nu beiden bij ons werken. Dat is een ontzettend groot
compliment.