Wennen bij ons kindercentrum

Voor het eerst naar de dagopvang: dat is best spannend. Voor je kind en voor jou. Daarom geven we je graag alle tijd die nodig is om aan de opvang te wennen. Om elkaar te leren kennen en je het vertrouwen te geven dat je kind bij ons in liefdevolle en zorgzame handen is.

Hoe verloopt het wennen?

Voordat de opvang van start gaat, kan je kind (vanaf de leeftijd van 10 weken) komen wennen op de groep. Samen met de pedagogisch medewerker bepaal je op welke dag(en) je kind kan komen voor een aantal uren. Zo raakt je kind snel vertrouwd met de nieuwe omgeving, de nieuwe kinderen en de pedagogisch medewerkers. Hoe de wenperiode van je kind er precies uitziet, hangt af van je wensen en de mogelijkheden van de groep.

Als je kind binnenkort start op de opvang, neemt de pedagogisch medewerker van de groep van je kind ongeveer drie weken van te voren contact met je op om een afspraak in te plannen voor een kennismakingsgesprek. Voorafgaand aan het kennismakingsgesprek krijg je via mail het verzoek om online een kennismakingsformulier in te vullen.

Tijdens het gesprek vertelt de pedagogisch medewerker over het reilen en zeilen op de opvang. Nog belangrijker is om van jou te horen hoe het met je kind gaat en welke informatie belangrijk is om te weten voor de pedagogisch medewerkers. Dit bespreken we aan de hand van het ingevulde kennismakingsformulier. Ook worden afspraken gemaakt voor het wennen op de groep. Je kunt tijdens het kennismakingsgesprek al je vragen stellen, er is alle ruimte om met elkaar te praten.